نکات حقوقی
در صورتی که به هر دلیل، مثلا پاس نشدن یکی از چکها، حق فسخ معامله را پیدا میکنید، تا زمان صدور حکم قطعی از دادگاه مبنی بر اعلام فسخ، اقدام به فروش مجدد همان مال نکنید. در غیر این صورت متهم به فروش مال غیر خواهید شد.
اگر ملکی را با فروشنامه عادی میخرید، حتما دلیل مالکیت او را، که همان فروشنامه خریداری او و مالکین قبل از او است، را از وی مطالبه کنید.
بدون در دست داشتن این اسناد، اثبات مالکیت شما در آینده، کاری دشوار و حتی غیر ممکن خواهد بود.
پس از انجام معامله ملکی و در زمان تهیه مقدمات انتقال سند، دفترخانه اسناد رسمی، شما را جهت پرداخت مالیات به اداره دارایی معرفی می کند.
اگر پس از پرداخت مالیات، به هر دلیلی معامله به هم خورد، حتما نامهای را از دفترخانه مبنی بر تایید عدم ثبت معامله اخذ نمایید و کتبا از اداره دارایی درخواست کنید مالیات پرداختی را به شما بازگردانند.
در چنین مواردی، اداره دارایی مکلف است ظرف ۱۵ روز مالیات پرداختی را بازگرداند.
پس از انجام معامله، نسخه قرارداد متعلق به خود را دریافت کنید و آن را نزد طرف و یا واسطه انجام معامله مثل مشاور املاک، باقی نگذارید.
همچنین در صورت متعدد بودن خریداران یا فروشندگان ، نسخ قرارداد طوری تنظیم گردد که هر یک از آنان یک نسخه دریافت نمایند.
وقتی میخواهید معامله ملکی انجام دهید، بیجهت برای پرداخت نکردن مالیات، سعی نکنید قیمت معامله را پایین تر از مقدار واقعی قید کنید!
کمیسیونی به نام کمیسیون تقویم، تمام مناطق شهری را ارزش گذاری کرده و هر سال هم در آن تجدیدنظر میکند. بنابراین مالیات شما بر اساس آن تعیین میشود؛ نه بر مبنای قیمتی که شما در مبایعهنامه قید میکنید.
انجام معامله بدون تنظیم سند رسمی و همچنین تنظیم معامله در قالبی غیر از عقد بیع (صلح، هبه و ...) نیز تاثیری در نپرداختن مالیات ندارد.
نظرات شما عزیزان:
:: موضوعات مرتبط:
خرید و فروش ویلا و مستغلات درمازندران،
دانستنی های املاک،
،
:: برچسبها:
نکات حقوقی در هنگام انجام معاملات ملکی,